Αμπελωνες-Γενικα

Τα κρασιά του κτήματος μας παράγονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων. Σε αυτούς καλλιεργούνται οι ποικιλίες : Μαλαγουζιά, Cabernet, Merlot, Syrah, Tempranillo, Grenage Rouge, Sangiovese και Refosco. Οι ποικιλίες Σουλτανίνα, Chardonnay και Sauvignon Blanc προέρχονται από αποκλειστικά συνεργαζόμενους αμπελοκαλλιεργητές οι οποίοι ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις του Γεωπόνου του κτήματος.

Η Καλλιέργεια γίνεται σε γραμμική διάταξη με τη χρήση υποστυλωμάτων. Τα εδάφη είναι λευκά, ασβεστώδη και επικλινή για καλύτερη αποστράγγιση των υδάτων. Επίσης οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και προέρχονται από το Κρητικό Πέλαγος είναι χαρακτηριστικό το οποίο δίνει την ιδιαιτερότητα στο τελικώς παραγόμενο προϊόν. Η πυκνότητα φύτευσης είναι 300 κλίματα ανά στρέμμα και η παραγωγή κυμαίνεται στα 800 με 1000 κιλά το στρέμμα ανάλογα με την ποικιλία και την παραγωγικότητα του έτους. Όλες οι αμπελουργικές εργασίες από το κλάδεμα και το ξεφύλλισμα μέχρι την συγκομιδή γίνονται χειρωνακτικά και χωρίς τη χρήση μηχανημάτων με εξαίρεση το όργωμα το οποίο γίνεται με τη χρήση τρακτέρ. Στις καλλιέργειες μας δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα.

Οι αμπελώνες του κτήματος Καραβιτάκη βρίσκονται υπό την συνεχή επίβλεψη της οικογένειας και του γεωπόνου, ώστε να εφαρμόζονται οι κατάλληλες παρεμβάσεις την κατάλληλη χρονική στιγμή με στόχο την βελτιστοποίηση της ποιότητας της παραγωγής και την δημιουργία κρασιών με όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά τους που τα κάνουν αναγνωρίσιμα αλλά και την ιδιαιτερότητα του Terroir της περιοχής.


Ποντικιανά Κισσάμου | Δήμος Πλατανιά |Χανιά Κρήτης